Lahinch Mews, Torquay

The Brief

A brand-new home for a retiring couple which makes to most of the 180 degree uninterrupted views across nearby wetlands and sand dunes. The ground floor was to be fully self-sufficient for the couples daily use, with the first floor purely for guests to the iconic Victorian beachside town. Concrete was a ‘must have’ material and protection from prevailing winds was a priority.

The Solution

A contemporary home with concrete and exposed brick layered with Japanese charred timber battens which subtly references to Palm Springs mid-century modernism and contemporary pavilion structures. Large floor to ceiling glass doors open out onto cantilevered concrete decks which take in the views. Raw concrete floors, natural stone benches and light oak joinery adorn the interiors to creature a soft, neutral interior.

Completed - Awaiting Professional Photography

 Photographed by Derek Swalwell, Styling by Bek Sheppard, Landscaping by BLAC